Solenergi — det självklara valet!

Den energi som träffar jorden på en och en halv timme skulle kunna försörja planeten med all energi i ett helt år!

Solenergin är framtidens energikälla för att säkerställa ett hållbart och miljövänligt energisystem. Energi från ett solcellsystem är en god energiinvestering då den är förnybar, kostnadseffektiv, hållbar, tyst och enkel både installations- och underhållsmässigt.

Marknaden för att installera solceller växer snabbt och utvecklingen av solcellspaneler, växelriktare och kringliggande teknik går snabbt framåt. Samtidigt har priserna sjunkit markant de senaste åren.

Solenergi – värdefull på många sätt

Ekonomisk investering

 • 8–15 års återbetalningstid eller 6–12 % ränta på insatt kapital med mycket låg risk
 • Säkrar elpriset och skyddar mot framtida prisökningar
 • Ökat fastighetsvärde genom minskade driftskostnader

Ledare av det förnybara

 • Varumärkesstärkande
 • Hållbarhetsprofilen är ett viktigt kriterium vid val av arbetsgivare

Miljöinvestering

 • 100 % förnybart på naturens villkor

 • Varje producerad kWh solel sparar 300–500 g koldioxid
 • En solcellsanläggning installerad i Sverige har återbetalat sig själv ”CO2-mässigt” efter 1–5 år
 • Miljöcertifiera byggnader

Våra produkter

Solar Supply erbjuder både kompletta helhetslösningar och enskilda komponenter inom solenergisystem med direkt leverans till den adress ni önskar.

Solenergi

Solcellernas uppgift är att omvandla solens energi till förnybar energi för villan, fastigheten eller elbilen under minst 30 år. Detta ställer höga krav på produktens kvalitet och prestanda under lång tid.

Kiselsolcellspaneler är den vanligaste solcellstypen på marknaden, detta tack vare en högre verkningsgrad och kostnadseffektivitet. Kiselsolcellspaneler finns i många olika varianter, storlekar och effekter. De kategoriseras som poly- eller monokristallina, där de monokristallina har en högre verkningsgrad och ett svart utseende.

JA Solar är en av världens största solcellspanelstillverkare där Solar Supply har agenturen på deras paneler på den svenska marknaden. Panelerna är av högsta kvalitet, Tier 1 paneler och av A-klass. Som enda solcellspaneltillverkare har de nått graden av ”Accepterad” enligt Byggvarubedömningen.

Sonnenstromfabrik levererar högkvalitativa solcellspaneler som är tillverkade i Tyskland med extra lågt klimatavtryck och hållbarhet i fokus. Med deras Low carbon och Ultra low carbon paneler, certifierade av Certisolis, kan en större miljövinst erhållas. Deras anläggning släpper ut cirka 70 % mindre CO2 jämfört med internationella konkurrenter.

Longi Solar är en av de ledande mono-kristallina solcellspaneltillverkarna i världen. De är fullt integrerade från Ingot gjutning till solcellspanelstillverkning. De är en Tier 1 leverantör samt AAA-ratade (den högsta ratingen) enligt PV ModuleTech Bankability rating Q1 2020.

Växelriktare

Växelriktaren är hjärtat i solcellsanläggningen. Den omvandlar likström (DC) som skapats från solcellspanelerna till växelström (AC) för att kunna användas i hushållet.

Det finns tre olika slags växelriktare:

Strängväxelriktare – är det traditionella systemet där solcellspanelerna kopplas i slinga till växelriktaren.

Optimerat växelriktarsystem – med ett optimerat växelriktarsystem sätter man optimerare under varje panel eller panelpar för att optimera varje solcellspanel/solcellspanelpar.

Microinverters – med microinverters sätts växelriktaren direkt på taket och 1–4 solcellspaneler kopplas till varje. Detta system passar bäst för små anläggningar.

De tre växelriktarna har olika fördelar, nackdelar och förutsättningar. Den specifika solcellsanläggningen bör avgöra vilken lösning som är bäst lämpad.

Kontakta oss så hjälper vi er gärna med analys för den bästa lösningen!

Fronius är ett privatägt bolag från Österrike som producerat växelriktare ända sedan 1995. De har ett stort kund- och hållbarhetsfokus samt en långsiktig produktutveckling. Deras växelriktare är av mycket hög kvalitet, vilket deras långa livslängd också visar; den första modellen höll i 20 år innan den uppgraderades. De erbjuder förutom växelriktare även hybridväxelriktare för möjlighet till energilagring och uppföljning av ditt solcellssystem.

Growatt är en av de 10 största tillverkarna och en ledande växelriktartillverkarna i världen. Företaget har blivit utsett till den bästa växelriktartillverkaren i Kina tre år i rad av PVBL. De lägger stort värde vid forskning och utveckling, att leda teknologin och samtidigt sätta kvaliteten i första hand. Med produkter inom alla segment, on-grid, off-grid, hybridinverters samt smart energy management är de en tillverkare för framtiden.

SolarEdge är ett israeliskt bolag som startade 2006. SolarEdge är idag en av de ledande tillverkarna av växelriktare i världen med sin optimerade teknik. För att främja smart energi adresserar de ett brett spektrum av produkter inom energisegmentet, som exempelvis energilagringslösningar, E-mobility och energihantering för hushåll.

Montagesystem

Vi erbjuder ett komplett sortiment av montagelösningar för både lutande och platta tak, men även speciallösningar så som integrerade lösningar, carports och installation på fasad. Allt med fokus på att klara det nordiska klimatet med vind och tyngre snölaster. Alla produkter från våra leverantörspartners är certifierade och testade, så att vi vet att de uppfyller lagar, regler samt våra egna högt ställda krav.

Naturligtvis hjälper vi er projektera ert unika projekt!

Renusol Vår leverantör av solcellssystem för lutande tak. En tysk tillverkare som levererat och utvecklat metallkomponenter till solcellsindustrin sedan 1997. Företaget lägger stort värde och fokus på hållfasthet och kvalitet.

SOLTOP Vår leverantör av ett mycket säkert och lättmonterat montagesystem för platta tak med ballast från 0° till 15° lutande papptak. För att slippa penetrera taket används oftast ballast. Genom sin lätta och breda aluminiumprofil som läggs på en skyddande matta fås en större viktfördelning och en skonsam konstruktion mot takpappen. Det gör att taket skyddas under hela livslängden.

Schweizer Vår leverantör för takintegrerade solcellssystem. Solrif® är ett patenterat takintegrerat solcellssystem som till skillnad från ett konventionellt system kan ersätta ett traditionellt takskydd. Solrif® systemet kombinerar funktionalitet med en hög estetik.

CW Lundberg Är vår leverantör för infästning på papptak. 1993 startade de sin nuvarande verksamhet. De har ett komplett produktsortiment där alla produkter utvecklas, tillverkas och levereras från den egna fabriken i Mora. Företaget är specialiserat på taksäkerhet.

Marksystem

Marksystem

Markanläggningar har blivit ett allt vanligare inslag idag, inte bara i form av solcellsparker utan också hos lantbrukare, företag och privatpersoner som antingen har mark som inte används eller befintliga tak som inte lämpar sig för solcellsinstallationer.

Vi hjälper er projektera marksystemet enligt önskad storlek och befintliga markförhållanden!

Praxia En av vår leverantör av marksystem med mer än 1000 MW installerad effekt. De erbjuder en stor teknisk och industriell kompetens inom just markanläggningar.

Stavrex Ett företag som erbjuder ett komplett utbud av markskruv för varierade markförhållande. Bayo-S bajonettfattning är en förlängningsbar skruv med flera olika expansionsmoduler för att möjliggöra fäste i alla typer av terräng. De erbjuder flera olika monteringsmoduler, både för vertikal och horisontell installation för både 60- och 72-cells solcellspaneler. Systemet är flexibelt för en tilt från 10 till 45 graders lutning. De utgår alltid från lokala vind- och snöbelastningar.

Marksystem

Tillbehör

För att göra solcellssystemet fullständigt erbjuder vi ett komplett utbud av alla nödvändiga komponenter och tillbehör så som:

 • Kabel
 • Kontakter
 • Säkringar
 • Överspänningsskydd
 • Elcertifikatsmätare
 • Display